30-11-09

PARELHOEN (vraag v/ROEL)

parelhoen

PARELHOEN met CHAMPAGNESAUS

Ingrediënten voor 4 personen:

-          8 parelhoenfilets

-          4 kleine pastinaken

-          1 bussel verse schorseneren

-          200 g zilveruitjes

-          1 koffielepel fijne suiker

-          2 eetlepels geklaarde boter

-          1 eetlepel olijfolie

-          peper & zout

-          voor de saus:

o   ½° fles champagne

o   4 dl kippenbouillon

o   3 dl room

o   3 sjalotten, fijngesneden

o   1 takje tijm

o   1 takje rozemarijn

o   2 blaadjes laurier

o   2 lente-uitjes

 

Bereiding:

-          maak de schorseneren schoon

-          snij ze i/staafjes & leg ze even i/ijswater m/e scheutje azijn (tegen het verkleuren)

-          giet ze af & kook ze 3 min. i/half water, half melk m/e vleugje zout

-          laat ze afkoelen i/h kookvocht

-          spoel ze onder koud water & laat ze goed uitlekken

-          bak ze kort op i/d boter of wat olie

-          schil de pastinaken & snij ze i/niet té kleine stukken

-          bak ze 10 min. o/e zacht vuur i/geklaarde boter

-          pel de zilveruitjes

-          stoof ze aan i/e nootje boter

-          bestrooi ze m/d suiker

-          giet er een kopje water bij

-          laat ze in 10 min. gaar worden m/h deksel o/d pan

-          kruid de parelhoenfilets m/peper & zout

-          bak ze 5 tot 7 min. aan elke kant i/olijfolie

-          stoof de sjalotjes m/d kruiden aan i/boter

-          blus m/d champagne & laat inkoken tot de vloeistof bijna verdampt is

-          doe er kippenbouillon bij

-          laat tot de helft inkoken

-          doe er de room bij & laat weer tot ongeveer de helft inkoken

-          verwijder de tuinkruiden

-          pureer de saus even m/d staafmixer

-          kruid m/peper & zout

-          snij de parelhoen i/plakken

-          verdeel gevogelte & groenten over warme borden

-          doe er wat champagnesaus bij

-          werk af m/d fijngesneden lente-uitjes

-          dien op m/verse tagliatelle

18:19 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: parelhoen, champagnesaus |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.