04-12-09

GEPOCHEERDE PEER (vraag v/ANNELIES)

gepocheerde peer

PEER, gepocheerd in VICARIS GENERAAL, met SPECERIJENGRANOLA & PANNA COTTA van bruine suiker.

Ingrediënten voor 4 personen:

-          peren:

o   6 doyennéperen

o   500 g griessuiker

o   1,5 l water

o   0,5 l Vicaris Generaal(bruin bier v/hoge gisting, brouwerij Dillewijns)

o   zeste v/1 citroen

o   1 vanillestok

o   1 kaneelstok

-          specerijengranola:

o   75 g amandelschilfers

o   100 g griessuiker

o   50 g eiwit

o   10 g speculaaskruiden

-          biscuit v/bruine suiker:

o   200 g eigeel

o   250 g eiwit

o   160 g bruine suiker

o   200 g amandelpoeder

o   50 g bloem

-          panna cotta:

o   300 g bloem

o   200 g melk

o   75 g bruine suiker

o   2 blaadjes gelatine

 

Bereiding:

-          peren:

o   schil de peren & besprenkel m/citroensap

o   meng de ingrediënten voor het pocheervocht

o   breng even a/d kook

o   doe de peren erin & breng weer a/d kook

o   neem dan v/h vuur zodat de peren kunnen afkoelen

-          granola:

o   meng amandelschilfers, suiker & eiwit

o   stort uit o/bakpapier & bak i/d oven op 130°C

o   roer om de 5 min om tot alles goudgeel gebakken is

o   haal u/d oven & kruid m/speculaaskruiden

o   meng & laat afkoelen

-          biscuit:

o   klop het eigeel & het eiwit apart op

o   spatel voorzichtig door elkaar

o   spatel er vervolgens de bruine suiker, bloem & amandelpoeder voorzichtig door

o   breng een laag van 2 cm dik aan o/e ovenplaat

o   bak 10 tot 15 min op 170°C

-          panna cotta:

o   meng alles, verwarm tot de suiker is opgelost

o   voeg de gelatine toe, giet i/d gewenste vorm

o   laat opstijven i/d koelkast

-          afwerking:

o   schik biscuit, granola, panna cotta & peer op borden

o   dien op m/ijs v/tonkabonen of amandelijs

23:37 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gepocheerde peer |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.