14-12-09

RAGU alla BOLOGNESE (vraag v/WIM)

ragu alle bolognese

RAGU ALLA BOLOGNESE OP ANTIEKE WIJZE M/GARGANELLI

Ingrediënten voor 4 personen:

-          garganelli:

o   200 g witte bloem (dubbel o)

o   2 eieren

-          ragu:

o   60 g kalfsvlees

o   60 g rundvlees

o   60 g varkensvlees

o   20 g witte ui

o   20 g wortel

o   20 g bleekselderij

o   1 dl droge witte wijn

o   400 g rijpe tomaten

o   1 laurierblad

o   20 g extra vergine olijfolie

o   20 g ongezouten boter

o   peper & zout

o   afwerking:

§  30 g grana padano

 

Bereiding:

-          garganelli:

o   kneed een stevige deeg m/d bloem & de eieren

o   laat even rusten

o   draai het deeg i/e pastamachine uit tot dunne stroken pasta

o   snij daaruit m/e pastarollertje vierkantjes van 3 bij 3 cm

o   rol m/behulp v/e garganelliplankje, puntige buisjes die je dan laat drogen

-          ragu:

o   pel de tomaten & verwijder de zaadjes

o   versnij i/grote blokjes

o   haal de 3 vleessoorten door de gehaktmolen (midden/fijn)

o   versnipper de groenten heel fijn

o   laat zweten i/olijfolie & boter m/e laurierblad

o   voeg al het vlees toe & laat langzaam bruinen

o   gebruik een vork om het vlees “korrelig” te maken

o   bevochtig m/witte wijn & laat deze verdampen

o   voeg dan de tomaatblokjes toe, samen m/wat water, peper & zout

o   laat een urrtje zacht koken tot de ragu goed ingedikt is

o   kook de garganelli al dente i/ruim, lichtgezouten water

o   giet af, vang op i/e vergiet & voeg snel bij de ragu

o   laat ze nog even “meetrekken”

o   dresseer de garganelli i/h midden v/e voorverwarmd bord

o   bestrooi m/versgeraspte grana padano

18:44 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ragu, bolognese |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.