15-12-09

CARDINAL SAUS (vraag v/WOUT)

CARDINAL SAUS

Ingrediënten voor 4 personen (300 g saus):

-          bechamelsaus:

o   40 g bloem

o   50 g boter

o   peper & zout

o   nootmuskaat

o   200 g melk

-          cardinal saus

o   40 g bloem

o   “3/4° bechamelsaus

o   1,5 dl visfumet met essence van truffels

o   1,5 dl room

o   100 g kreeftboter

o   1 mespunt cayenne

 

Bereiding:

-          bechamelsaus

o   laat de boter smelten o/e laag vuurtje

o   voeg de bloem al roerend toe

o   het mengsel wordt droog, maar mag niet bruinen

o   voeg al roerend, beetje bij beetje de melk toe tot je een mooie gladde saus hebt

o   laat enkele minuten koken o/e laag vuurtje

o   breng op smaak m/peper & zout & nootmuskaat

-          cardinal saus

o   voeg aan ¾° v/d bechamelsaus de visfumet toe

o   laten inkoken tot ¾° v/h volume

o   de room toevoegen

o   afwerken van het vuur met de goed rode kreeftboter

o   op smaak brengen m/e mespunt cayennepeper

12:08 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: cardinal saus, bechamelsaus |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.