16-12-09

HINDENFILET (vraag v/ISAURA)

img657

HINDENFILET m/PEREN, KASTANJES & VEENBESSEN

Ingrediënten voor 4 personen:

-          1 hindenfiletgebraad van 750 g

-          1 eetlepel arachideolie

-          15 cl wildfond

-          2 dikke peren (type Durondeau)

-          2 mespuntjes vierkruidenpoeder

-          30 g boter

-          150 g veenbessen natuur

-          200 g kastanjes natuur

-          peper & zout

 

Bereiding:

-          doe olie, peper & zout o:h hindenfiletgebraad

-          leg het o/e gratineerschotel

-          laat gedurende 15 min langs alle kanten bruin bakken i/e hete oven op 210°C

-          voeg de wildfond toe & laat gedurende 25 min verder bakken op 150°C

-          vergeet het niet regelmatig te overgieten

-          schil de peren & snij ze in twee

-          bestrooi ze m/d vierkruiden

-          laat gedurende 10 min o/e zacht vuurtje bruin bakken i/boter

-          omring het gebraad 10 min voor het einde v/d baktijd m/d veenbessen, kastanjes & de peren

-          serveer HEEL warm op voorverwarmde borden

00:01 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hindenfilet |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.