31-12-13

HINDENFILET m/VEENBESSEN

hindenfilet

Ingrediënten voor 4 personen:

-          1 hindenfilet v/+/- 600 g

-          400 g wortelen

-          400 g aardappelen

-          15 g boter

-          frituurolie

-          voor de saus:

o   100 g veenbessen

o   20 g suiker

o   25 cl room

o   2 el kalfsfond

 

Bereiding:

-          schil de wortelen & snij ze i/stukjes v/4 cm

-          laat ze 20 min. koken i/gezouten water

-          giet ze af en leg opzij

-          schil de aardappelen & snij ze i/blokjes van 1 cm

-          frituur de aardappelblokjes 5 min. op 160°C en leg opzij

-          warm de oven voor op 160°C

-          warm de veenbessen op m/d suiker

-          voeg de kalfsfond & de room toe

-          kruid genereus m/peper & zout

-          laat alles 15 min. sudderen

-          smelt het klontje boter i/e pan & bak de hindenfilet goudbruin

-          kruid m/peper & zout & zet 15 min. i/d oven op 160°C

-          bak de aardappelen nog 2 min. i/d hete olie

-          warm de veenbessencompote op

-          snij de hindenfilet voor & serveer op warme borden

-          giet er de saus over

-          schik er de groenten rond

14:32 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hindenfilet, veenbessen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.