22-12-09

ZEEDUIVEL op zijn Indisch...

zeeduivel

ZEEDUIVEL op zijn INDISCH (KORMA)

Ingrediënten voor 4 personen:

-          4 zeeduivelfilets van 150 g

-          2 uien i/schijfjes

-          1 pot Griekse yoghurt

-          10 cl zure room

-          2 tl rode currypasta

-          1 mespuntje kaneel

-          ½° tl komijnzaad

-          100 g cashewnoten

-          2 teentjes knoflook (fijngehakt)

-          10 g geraspte gember

-          15 cl water

-          1 bosjes koriander

-          2 el olie

-          2 zakjes snelkookrijst

-          peper & zout1 hindenfilet v/+/- 600 g

 

Bereiding:

-          mix de cashewnoten m/d currypasta, de yoghurt, de kaneel & het komijnzaad en leg opzij

-          bak de zeeduivelfilets aan elke zijde 4 min. i/e pan m/e beetje olie

-          laat uitlekken & leg opzij

-          kook de rijst

-          warm de resterende olie op i/e pot & fruit de uien m/d look & de gember

-          voeg vervolgens het kruidenmengsel & het water toe

-          laat 10 min. sudderen ZONDER deksel!!

-          voeg de room toe & laat nog 2 min. sudderen op laag vuur

-          bestrooi vervolgens m/d koriander

-          dien de zeeduivel m/d rijst onmiddellijk op

-          gebruik warme borden!!!

12:50 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zeeduivel |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.