27-12-09

LAMSSCHOUDER (vraag v/HANS)

lamsschouder

IN GANZENVET GEKONFIJTE LAMSSCHOUDER

Ingrediënten voor 4 personen:

-          2 lamsschouders van 1 kg

-          4 l ganzenvet

-          rozemarijn of tijm

-          saus:

o   blanke roux (5 delen boter, 6 delen bloem)

o   melk

o   zout

o   peper

o   1 bol knoflook of 2 el mosterd

o   room

-          garnituur:

o   groenten (wortel, raap, prinsessenboontjes, uitjes)

o   aardappelgratin

 

Bereiding:

-          de lamsschouders gedurende 1u45 à 2 u pocheren i/ganzenvet op 120°C

-          het vlees laten afkoelen & kruiden m/rozemarijn of tijm

-          een braadpan verwarmen & de lamsschouders ongeveer 20 min. lang aan alle kanten bruin bakken

-          de groenten koken

-          het kookwater afgieten & de groenten o/h laatste moment i/boter verwarmen

-          de saus bereiden

-          boter laten smelten, bloem toevoegen & mengen

-          de blanke roux 10 min. laten drogen i/e zachte oven

-          i/e pan doen & al kloppend melk toevoegen

-          de saus laten koken, zeven & op smaak brengen m/peper & zout

-          wil je knoflooksaus dan breng je een bol knoflook tweemaal a/d kook i/koud water

-          het vocht telkens afgieten

-          de knoflook pureren, vermengen m/room & toevoegen a/d blanke saus

-          voor mosterdsaus neem je de blanke saus & voeg je al kloppend de mosterd toe

17:40 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ganzenvet, konfijten, lamsschouder |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.