07-01-10

POTPOURRI (vraag v/KRIS)

potpourri

POTPOURRI V/GEBAKKEN ZEETONG, HANDGEPELDE GARNALEN & COLCHESTER-OESTERS M/PARIJSE PADDENSTOELEN, GEPLET BINTJE VERFIJND M/OLIJFOLIE & EEN CHAMPAGNESAUSJE

Ingrediënten voor 4 personen:

-          8 mooie zeetongfilets

-          ½° kg Zeebrugse garnalen

-          8 stuks Colchester-oesters

-          250 g Parijse paddenstoelen

-          200 g bintjes

-          4 el olijfolie v/d eerste persing

-          peper & zout

-          saus:  

o   25 dl champagne

o   3 dl room

o   1 el gehakte sjalotten

o   80 g hoeveboter

o   1 citroen

o   cayennepeper

 

Bereiding:

-          pel de garnalen

-          snij de zeetongfilets schuin i/drie gelijke stukken

-          bak ze i/d boter

-          schil de aardappelen & kook ze i/gezouten water

-          plet ze m/e vork & meng ze m/olijfolievoeg naar eigen smaak peper & zout toe

-          reinig de paddenstoelen m/e handdoek

-          snij ze i/plakjes & bak ze i/d boter

-          kruiden m/peper & zout

-          haal de oesters uit de schelp

-          verwarm ze kort i/champagne

-          giet het kookvocht door e/zeef & kook in tot er 8 dl overblijft

-          voeg de room toe & klop de saus op m/klontjes koude boter

-          werk de saus af m/d versnipperde sjalotten, cayennepeper & e/weinig citroensap

-          schik de paddenstoelen i/h midden van vier voorverwarmde borden

-          leg daarop geplette bintjes, zeetongreepjes, oesters & garnalen

-          lepel dan de saus rond de constructie

21:10 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: potpourri |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.