16-01-10

BLINDE VINKEN (vraag v/LEA)

Blinde vinken

BLINDE VINKEN MET RODENBACH & SPRUITJES:

Ingrediënten voor 4 personen:

-          4 blinde vinken

-          100 g gezouten spekblokjes

-          300 g verse spruitjes

-          4 vastkokende aardappelen (bv. Nicola of Charlotte)

-          2,5 dl Rodenbach

-          1 sjalot

-          sausbinder

-          1 takje tijm

-          1 laurierblaadje

-          nootmuskaat

-          peper & zout

 

Bereiding:

-          schil de aardappelen & snij ze i/schijven van 1 cm

-          kook ze gaar in 15 min.

-          kook de spruitjes gaar i/lichtgezouten water gedurende 15 min. & giet ze af

-          snipper de sjalot fijn

-          verhit 1 el boter i/e braadpan

-          bak de blinde vinken langs alle kanten bruin

-          kruiden m/peper & zout

-          voeg het fijngesneden sjalotje toe & laat het even meestoven

-          giet er de Rodenbach over & voeg tijm & laurier toe

-          breng a/d kook, dek af & laat 20 min. verder sudderen o/e matig vuur

-          werk ondertussen de groenten af

-          smelt een eetlepel boter i/e kookpan & bak de aardappelschijfjes langs beide kanten

-          voeg de gezouten spekblokjes & de spruitjes toe

-          breng op smaak m/nootmuskaat & laat 5 min. stoven

-          vermijd aanbakken door regelmatig te roeren

-          haal het vlees uit de pan & hou warm

-          bind de saus lichtjes m/sausbinder

-          leg op elk voorverwarmd bord een blinde vink

-          lepel er wat saus over

-          dien op m/d gebakken spruitjes & de aardappelschijfjes

22:39 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: blinde vinken |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.