16-01-10

VIJGENTAART (vraag v/JOSEPHA)

vijgentaart

VIJGENTAART MET AMANDELEN & RUM:

Ingrediënten voor 8 personen:

-          1 pak bladerdeeg

-          20 verse vijgen

-          70 g gesmolten boter

-          90 g poedersuiker

-          30 g amandelschilfers

-          90 g amandelpoeder

-          5 g maïszetmeel

-          1 el bloem

-          1 zakje vanillesuiker

-          2 eieren

-          2 el rum

-          bloemsuiker

 

Bereiding:

-          roer boter & suiker samen romig

-          klop daarna het ei door het beslag

-          doe het amandelpoeder plus de helft v/d amandelschilfers erbij

-          daarna de vanillesuiker, 5 g maïszetmeel, 2 eetlepels rum & 1 eetlepel bloem

-          meng alles m/d keukenrobot

-          rol het bladerdeeg op bakpapier uit & bekleed er e/bakvorm mee

-          verdeel de vulling over de taartbodem

-          snij de vijgen i/tweeën

-          leg de helften dicht bij mekaar o/d vulling m/d ronde kant naar beneden

-          bestrooi daarna m/d rest v/d amandelschilfers

-          bak +/- 35 min. i/e voorverwarmde oven op 180°C

-          bestrooi de taart voor het serveren m/bloemsuiker

22:14 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vijgentaart |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.