28-01-10

WINTERRAGOUT...

winterragout

Ingrediënten voor 4 personen:

-          1 kg lamsschouder i/grove stukken gesneden

-          6 raapjes

-          3 wortelen

-          2 uien

-          2 teentjes knoflook

-          1 eetlepel olijfolie

-          2 eetlepels bloem

-          50 cl gevogelte- of groentenbouillon

-          kruidentuiltje (tijm, laurier, peterselie)

-          peper & zout

 

Bereiding:

-          pel de uien & snij ze i/schijfjes

-          pel & hak de teentjes knoflook fijn

-          schil de wortelen & snij ze i/schijfjes

-          schil de raapjes & snij ze i/vieren

-          verwarm de olijfolie i/e pan

-          bak daarin de uien, de look, wortelen & raapjes gedurende 2 min.

-          verwijder de groenten uit de pan & hou ze apart

-          bak i/dezelfde pan de stukken vlees gedurende 3 min.

-          bestrooi ze m/bloem & roer goed

-          doe er de uien, wortelen & rapen bij

-          giet er de bouillon bij & leg het kruidentuiltje bij de bereiding

-          kruiden m/peper & zout

-          zet een deksel o/d pan & laat zo’n 55 min. o/e middelhoog vuur garen

-          verwijder het kruidentuiltje

-          verdeel het vlees over de borden & leg er de groenten naast

-          garneer m/enkele takjes platte peterselie

-          serveer m/sneetjes boerenbrood & mosterd, of met gestoomde aardappelen

01:14 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ragout |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.