24-02-10

BODDING m/KOFFIE (vraag v/HUGO)

bodding

BODDING met KOFFIE en CHOCOLADE

Ingrediënten voor 6 à 8 porties:

-          250 g wit brood (mag oud brood zijn)

-          120 g rietsuiker

-          1,5 dl melk

-          3 eieren

-          2 pakjes vanillesuiker

-          2 eetlepels vanillepuddingpoeder

-          ¼° l sterke koffie

-          2 à 3 eetlepels chocoladepastilles

-          1 eetlepel boter  

 

Bereiding:

-     breek het brood i/stukken & giet er de koffie over

-     breng de melk a/d kook m/d rietsuiker & de vanillesuiker

-     giet over het brood

-     laat weken tot het brood de melk volledig heeft opgeslorpt

-     mix de broodmengeling fijn m/d 3 eieren en het vanillepuddingpoeder

-     giet i/e ingeboterde ovenschotel (ᴓ 18 cm, 5 à 7 cm hoog)

-     strooi de chocoladepastilles over de schotel & druk ze lichtjes i/h deeg

-     zet de ovenschotel i/e grotere schotel m/water (au bain-marie)

-     schuif alles i/e op 180°C voorverwarmde oven gedurende 45 à 55 min.

-     de bodding is klaar als je er een mes in steekt en het er droog uitkomt

-     dien koud of lauw op

 

Tip:

-          lauwe broodpudding is ook heerlijk als dessert m/e bolletje ijs en chocoladesaus

 

10:33 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bodding |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.