25-02-10

KIPFILETS i/e JASJE (vraag v/JAN)

kipfilets

KIPFILETS IN EEN JASJE

Ingrediënten voor 4 personen:

-          4 kipfilets

-          4 pakjes blauwschimmelkaas (Chateau d’Arville of Pas de Bleu)

-          4 plakken Ardense ham

-          vers gemalen peper

-          zout

-          4 salieblaadjes

 

Bereiding:

-     maak m/e scherp mes een insnijding over de gehele lengte v/d kipfilets

-     stop wat kaas i/d opening

-     leg er een salieblaadje bovenop

-     wikkel de gevulde kipfilets i/e plak Ardense ham

-     bak gaar o/e rooster i/d oven

-     bestrooi m/peper & een weinig zout als de kip een korstje heeft

 

Tips:

-          gebruik voor het op smaak brengen v/d kip olie die goed hittebestendig is

-          olijfolie is, als je de smaak op prijs stelt, de beste olie om te roosteren

-          smeer de kip in m/e penseeltje om overtollig vet te vermijden

-          voeg a/d kip nog geen zout & kruiden toe als je ze roostert

-          zout slorpt water op, zodat de poriën v/d kip langer openblijven & er veel sap verloren gaat

-          wachten dus op het korstje alvorens dit te doen !!!

18:54 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kipfilets |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.