08-03-10

FRAMBOZENBAVAROIS (vraag v/MIREILLE)

frambozenbarois

FRAMBOZENBAVAROIS

Ingrediënten voor 4 personen:

-          150 g frambozen

-          100 g poedersuiker

-          7 g gelatine in blaadjes

-          200 g verse room

 

Bereiding:

-     pureer de frambozen m/d staafmixer, tesamen m/wat water & de poedersuiker

-     laat de gelatineblaadjes zacht worden i/e kom KOUD water

-     verhit 3 soeplepels water, knijp de gelatine uit en los hem op i/h water

-     meng de opgeloste gelatine m/h frambozenmengsel

-     klop de room stijf & voeg hem bij de frambozen

-     schep het mengsel i/eenpersoonsvormpjes

-     zet ze minstens 2 u i/d koelkast

-     serveer m/wat verse frambozen

 

Tips:

-          werken met gelatine is minder moeilijk dan je denkt

-          het komt er alleen op aan de ingrediënten eerst voor te bereiden zodat je de gelatine meteen m/d rest kan mengen

-          de bavarois uit de vormpjes halen lukt makkelijk als je de vormpjes even i/warm water dompelt

-          zo komt de bereiding los van de vorm

14:15 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: frambozenbavarois |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.