08-03-10

OSSENTONG (vraag v/JACQUES)

ossentong

OSSENTONG m/KAPPERTJESSAUS

Ingrediënten voor 4 personen:

-          1 ossentong (ca 1,5 kg)

-          4 wortelen

-          1 groene selderij

-          1 prei

-          2 uien

-          3 bouillonblokjes

-          voor de saus:

o   kookvocht v/d ossentong

o   2 dl witte wijn

o   sap v/1 citroen

o   potje kappertjes

o   4 el vloeiende bloem

o   30 g boter

o   1 dl room

-          afwerking:

o   platte peterselie

o   laurierblad

o   takje tijm

 

Bereiding:

-     laat de ossentong een nacht in koud gezouten water staan

-     spoel dan af

-     snij ui, wortel, selderij & prei i/stukken & stoof

-     voeg water, bouillonblokjes & peper toe

-     kook de tong gaar in dit vocht

-     (reken op 150 min. dan laat het vel a/d punt los)

-     pel de nog warme tong & snij het vlees i/plakjes

-     maak de roux:

o   smelt de boter & roer er de bloem door

o   voeg kookvocht & witte wijn toe

o   laat koken tot een iets té dikke saus

o   doe de room er bij

o   laat koken & doe de kappertjes m/d azijn uit het potje i/d saus

o   werk af m/citroensap & peper & zout naar smaak

-          schik de ossentong i/e waaier op de warme borden

-          dien op m/kasteelaardappelen & saus

-          werk af m/citroenzeste, peterselie, een vers laurierblad & tijm

 

14:47 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ossentong |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.