15-03-10
CURRY TAPENADE (vraag v/MARLEEN)

CURRY TAPENADE
Ingrediënten voor 2 personen:
- 100 g gedroogde tomaten
- 1 doos tomatenpulp
- 100 g groene olijven
- 50 g pijnboompitten
- 2 el kappertjes
- 2 el olijfolie of zonnebloemolie
- 4 lepels curry
Bereiding:
- rooster de pijnboompitten 2 à 3 min. tot ze goudbruin zijn
- laat ze afkoelen
- stamp de pijnboompitten fijn i/d vijzel te samen m/d gedroogde tomaten
- doe alles samen i/d mixer & mix tot er een mooie egale massa ontstaat
- bewaar i/d koelkast
Tips:
- soms is het verschil tussen pesto & tapenade heel klein
- grofweg zou je kunnen zeggen dat pesto gemaakt is v/kruiden of groenten in combinatie met kaas &/of noten
- in tapenades gaan meestal olijven en kappertjes
- tapenade is trouwens afkomstig v/h Provençaalse woord “tapena”, wat kappertje betekent
19:01 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: curry tapenade | Facebook |
De commentaren zijn gesloten.