15-03-10

CURRY TAPENADE (vraag v/MARLEEN)

currytapenade

 

 

 

 

 

 

 

CURRY TAPENADE

Ingrediënten voor 2 personen:

-          100 g gedroogde tomaten

-          1 doos tomatenpulp

-          100 g groene olijven

-          50 g pijnboompitten

-          2 el kappertjes

-          2 el olijfolie of zonnebloemolie

-          4 lepels curry

 

Bereiding:

-     rooster de pijnboompitten 2 à 3 min. tot ze goudbruin zijn

-     laat ze afkoelen

-     stamp de pijnboompitten fijn i/d vijzel te samen m/d gedroogde tomaten

-     doe alles samen i/d mixer & mix tot er een mooie egale massa ontstaat

-     bewaar i/d koelkast

 

Tips:

-          soms is het verschil tussen pesto & tapenade heel klein

-          grofweg zou je kunnen zeggen dat pesto gemaakt is v/kruiden of groenten in combinatie met kaas &/of noten

-          in tapenades gaan meestal olijven en kappertjes

-          tapenade is trouwens afkomstig v/h Provençaalse woord “tapena”, wat kappertje betekent

19:01 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: curry tapenade |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.