18-03-10

TIRAMISU LIGHT (vraag v/ANNIE)

tiramisu light met bosbessen

TIRAMISU LIGHT m/BOSBESSEN

Ingrediënten voor 4 personen:

-          4 velletjes gelatine

-          2,5 dl halfvolle melk

-          1 zakje vanillepudding

-          1 vanillestokje

-          2 eiwitten

-          200 g halfvolle verse kaas

-          150 g magere yoghurt

-          150 g bosbessen

-          180 g lange vingers

-          125 ml bosbessensap

-          garnituur:

o   poedersuiker

o   enkele blaadjes citroenkruid of citroenmelisse

 

Bereiding:

-     laat de gelatinevelletjes weken i/koud water

-     breng de melk a/d kook & maak de pudding volgens de verpakking

-     snijd h/vanillestokje open & schraap er de pulp uit

-     roer hem door de pudding

-     wring de gelatinevelletjes uit & roer ze door de pudding

-     laat opstijven bij kamertemperatuur

-     klop de eiwitten op tot e/zeer stevige sneeuw

-     spatel het eiwit voorzichtig door de pudding

-     meng de verse kaas m/d yoghurt

-     spatel dit mengsel voorzichtig door de pudding

-     voeg de bosbessen toe

-     dompel de lange vingers i/h bosbessensap

-     bekleed er de bodem v/4 hoge glazen mee

-     bedek de biscuits m/e laag puddingmengsel

-     e/laag biscuits & eindig m/e laag pudding

-     laat 3 u koelen i/d koelkast, liefst zelfs een nacht

-     bestrooi net voor het opdienen m/d poedersuiker

-     versier m/e blaadje citroenkruid of citroenmelisse

 

14:08 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: tiramisu |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.