26-03-10

ROSBIEF (vraag v/FRITS)

rosbiefrosbief1

LANGZAAM GEGAARDE ROSBIEF MET GROENTEN

Ingrediënten voor 4 personen:

-          rosbief v/1,5 kg (het teveel kan koud worden gegeten als charcuterie of i/e slaatje)

-         1200 g groenten (worteltjes, broccoli, boontjes, pijpajuintjes & stukje tomaat voor de kleur)

-          250 g ongezouten boter

-          voor de saus:

o   200 g kalfsfond

o   2 dikke vleestomaten

o   glaasje rode port

o   scheutje cognac

 

Bereiding:

-          haal het vlees minstens 3 u voor het braden u/d koelkast

-          smelt de boter i/e bakpan (ZONDER anti-baklaag)

-          regel het vuur zo dat de boter bruist

-          ze moet een lichtbruine kleur krijgen en naar hazelnoot ruiken

-          droog het vlees m/keukenpapier

-          braad het aan tot zich aan alle kanten een mooie korst vormt

-          verwijder het vlees & giet het af

-          blus de warmte m/e combinatie v/dik gesneden vleestomaten, cognac, een beetje port & kalfsfond

-          laat koken & zeef de saus

-          zet het vlees anderhalf tot 3u (naar eigen smaak) i/d oven op 100°C

-          het begint gaar te worden als je met de vinger drukt & sterke weerstand voelt

-          het heeft té veel gehad als het keihard aanvoelt

-          garneer met 3 of 4 soorten groenten

-          gaar deze i/zout water, koel af in ijswater om de kleur te fixeren

-          ze kunnen ook de dag voordien worden bereid & kort opgewarmd m/e beetje vetstof

-          kleur & smaak blijven opperbest

-          laat het vlees rusten & snij het

-          dien op m/d groenten & saus

19:45 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: rosbief |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.