27-03-10

KALFSKOTELET m/VENKEL

kalfskotelet met venkel en asperges

KALFSKOTELET MET VENKEL & GROENE ASPERGES

Ingrediënten voor 4 personen:

-          2 dikke kalfskoteletten van +/- 400 g per stuk

-          1 bos groene asperges

-          600 g jonge venkel

-          1 tl venkelzaad

-          1 dl droge witte wijn

-          ½° dl kalfsfond

-          1 el Pernod

-          60 g boter

-          1 el olie

-          zout & peper

 

Bereiding:

-          maak de asperges schoon

-          blancheer ze 3 min i/ruim water m/zout

-          giet ze af

-          verwijder de harde stelen & de buitenbladeren v/d venkel

-          doe de venkel i/d pan m/e klontje boter, een bodempje water, venkelzaadjes, zout & peper

-          laat ze gaar stoven (dit kan tot 40 min duren)-test m/e vork

-          werk af m/d Pernod, zout & peper

-          bak het vlees gaar i/e mengsel v/boter & olie

-          neem het uit de pan & houd het warm

-          deglaceer de pan m/d wijn & de fond

-          voeg het kookvocht v/d venkel toe

-          breng de saus op smaak m/zout & peper & laat wat inkoken

-          bind de saus m/e klontje boter & zeef hem

-          verwarm de asperges i/d saus

-          snijd het vlees i/plakjes & dien op m/d groenten & de saus

10:04 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kalfskotelet |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.