31-03-10

RILLETTES v/ROG (vraag v/TON)

rogvleugels

RILLETTES VAN ROG MET KORIANDER & CITRUS

Ingrediënten voor 4 personen:

-          500 g rogvleugels gefileerd

-          3 dl olijfolie

-          1 bosje koriander

-          1 wijnappelsien

-          1 roze pompelmoes

-          1 limoen

-          zwarte peper

-          zout (fleur de sel)

 

Bereiding:

-          de sinaasappel & de limoen m/e dunschiller schillen (enkel het gekleurde gedeelte v/d schil)

-          de zestes tweemaal blancheren i/ongezouten water

-          telkens verfrissen

-          ze i/zeer fijne julienne snijden

-          mengen m/d rogfilets

-          peper, zout & versnipperde koriander toevoegen

-          de sinaasappel & pompelmoes pellen tot op het vruchtvlees

-          uit het vlies snijden

-          mengen m/d vis & een uurtje laten marineren

-          de olie verwarmen tot 60°C

-          het rogmengsel toevoegen

-          VOORZICHTIG & al roerend ZEER LANGZAAM opwarmen tot de rog gaar is

-          alles i/e kom schikken

-          afdekken m/plasticfolie & 12 u i/d koelkast houden

-          m/e vork het rogmengsel o/h bord schikken

-          afwerken m/fleur de sel & een draai v/d pepermolen

-          serveren m/warme toast

 

Tips:

-          een Chardonnay of een Pinot Blanc passen perfect bij dit gerecht

-          van de rog worden enkel de vrij stevige vleugels gegeten

-          je kan eindeloos variëren:

o   klassiek is gebakken m/botersaus & kappertjes

o   je kan hem pocheren i/bouillon

o   gratineren i/d oven

o   bereiden “in papillot”

o   inleggen i/gelei of zuur

00:31 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: rogvleugel |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.