04-04-10

LAMSFILET m/bieslook (vraag v/MONIQUE)

lamsfilet

LAMSFILET MET BIESLOOKROOMSAUS

Ingrediënten voor 4 personen:

-          4 filets v/lamszadel

-          70 g boter

-          1 glas witte wijn

-          3 soeplepels cognac

-          ½° blokje vleesbouillon

-          2 dl room

-          gratin dauphinois

-          gemengde salade

 

Bereiding:

-          bereid eerst de gratin dauphinois

-          zet de schotel 40 min i/d oven op 200°C

-          verhit de boter i/e grote braadpan tot ze nootkleurig is

-          bak hierin de lamsfilets & hou ze roze van binnen

-          haal het vlees uit de pan

-          deglaceer het braadvocht m/d witte wijn & room

-          laat inkoken & breng op smaak m/h halve bouillonblokje

-          proef en kruid m/peper & zout

-          maak de saus af m/d cognac & de fijngeknipte bieslook

-          versier de borden met wat sla

 

Tips:

-          bij lamsvlees past een Côte du Rhône (bv Gigondas of Vacqueyras)

11:21 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lamsfilet |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.