26-05-10

PASTAROL-ROTTOLO (vraag v/LIEN)

PASTAROL m/RIVIERKREEFTJES

Ingrediënten voor 4 personen:

-          saus

o   500 g roma-tomaten

o   4 el olijfolie

o   2 kleine chilipepers

o   grof zeezout

-          vulling

o   4 sneetjes parmaham

o   25 g vers basilicum

o   geraspte schil van ½° biologische citroen

o   60 g geraspte kaas (parmezaan of pecorino)

o   200 g ricotta

o   200 g gepelde rivierkreeftjes

o   peper & zout

-          garnering

o   2 grote lasagnevellen

o   4 ongepelde rivierkreeftjes

o   veldsla

 

Bereiding:

-     verwarm de ovengrill

-     snij de pepertjes onder stromend water overlangs & verwijder de zaadlijsten

-     hak fijn

-     halveer de tomaten & spreid ze uit over een bakblik

-     strooi er de pepertjes, zout & peper op & besprenkel m/olijfolie

-     kook de lasagnevellen 8 à 10 min & laat schrikken onder koud water

-     hak de rivierkreeftjes i/stukjes

-     was de veldsla

-     schuif de tomaten op 10 cm onder de hete grill & rooster gaar gedurende 6 à 8 min.

-     meng ham, basilicum, citroenschil & geraspte kaas i/d keukenmachine tot een gladde groene saus

-     spatel de ricotta & de rivierkreeftjes erdoor

-     breng op smaak met peper & zout

-     pureer de tomaten & de pepertjes m/h vocht i/d keukenmachine

-     zeef het tomatenmengsel & breng op smaak

-     spreid de lasagnevellen uit m/d lange kant naar U toe

-     zorg ervoor dat de twee vellen elkaar ½° cm overlappen

-     bestrijk ze m/h ricottamengsel & rol op

-     warm de oven op tot 180°C of stand 4 of 5

-     warm de tomatensaus op

-     leg de lasagnerol i/e geoliede ovenschaal & bedek m/aluminiumfolie

-     warm op gedurende 12 min

-     haal de rol u/d oven & zet de grill aan

-     snij de lasagnerol i/schijfjes van 1,5 cm dik

-     rasp er wat kaas overheen, plaats i/d oven & gratineer gedurende 7 min

-     leg op elk bord 3 pastaschijfjes

-     besprenkel m/d tomatensaus

-     garneer m/veldsla & een ongepeld rivierkreeftje

-     decoreer m/enkele parmezaanschilfers & serveer meteen

19:07 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pastarol |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.