03-06-10

POLLAKHAASJE (vraag v/NELE)

pollakhaasje

POLLAKHAASJE m/TOMATENKORSTJE & TAGLIATELLE

Ingrediënten voor 4 personen:

-          800 g pollakhaasje (diepvries)

-          gemalen brood

-          tomatenpastasaus m/basilicum

-          peper & zout

-          50 g pijnboompitten

-          sap v/e halve limoen

-          1 soeplepel gehakte basilicum

-          tagliatelle

-          olijfolie

-          olijfolie m/basilicum

-          parmezaanschilfers

 

Bereiding:

-     laat de pollakhaasjes ontdooien & dep ze droog

-     verwarm de oven voor op 185° C

-     meng wat gemalen brood m/enkele lepels pastasaus

-     doe enkele lepels v/h mengsel o/d vis

-     kruid m/peper & zout

-     leg de vis o/e ingeboterde ovenschaal

-     meng 1 dl gewone olijfolie met 1 dl olijfolie m/basilicum,

-     doe samen m/d pijnboompitten,

-     de limoen & de gehakte basilicum i/e mixer of blender

-     mix dit alles tot een mooie gladde massa

-     breng op smaak m/peper & zout

-     bak de vis 8 min i/d oven op 185° C

-     kook de tagliatella “al dente” in wat gezouten water

-     laat dan schrikken onder koud stromend water

-     kruid nu m/olijfolie, peper & zout

-     werk af m/basilicum & parmezaanschilfers

 

17:18 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pollak |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.