08-06-10

ZONGEDROOGDE TOMATEN (vraag v/PAULA)

img845

ZELF ZONGEDROOGDE TOMATEN MAKEN

 

Bereiding:

-     je kan dit doen i/e oven op 90° C

-     je kan eveneens een speciaal apparaat kopen waarmee je in verschillende lagen boven elkaar groenten & fruit kan drogen

-     dit apparaat kan je vinden in elektrozaken & het geeft een mooi resulaat

-     ontvel ovale pruimtomaten

-     snij ze i/d helft of in vier & verwijder de pitjes

-     plaats de tomaten o/e bakpapier of silliconen matje

-     je kan ze nu naar eigen smaak bestrooien m/grof zout, fijn gesneden look, zuiderse kruiden (rozemarijn, tijm, oregano) & suiker

-     druppel ook wat goede olijfolie over de tomaten

-     plaats ze nu i/d oven op 90° C

-     laat de ovendeur o/e kiertje staan zodat al het vocht vlugger kan verdampen

-     als je deze tomaten lang wil bewaren zal je ze minstens 6 uur i/d oven moeten laten tot al het vocht is verdwenen

-     wil je ze de dag zelf gebruiken dan hoeven ze er maar 2 à 4 uur in

-     de gedroogde tomaten bewaar je het best i/e zuivere weckpot

-     overgiet ze vooraf m/gekookte olijfolie, die je eerst laat afkoelen

-     je kookt de olie om de bacteriën te doden

-     sluit de weckbokaal goed af

-     bewaar o/e koele plaats (GEEN KOELKAST)

23:43 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zongedroogde tomaten |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.