11-10-10

GEVULDE PROCUREUR (vraag v/FR@N)

gevulde procureur.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GEVULDE PROCUREUR MET NOTEN, SALIE & PETERSELIE

Ingrediënten voor 8 à 10 personen:

-          1,5 kg procureur aan één stuk

-          75 g brood

-          houten satéprikkers of keukengaren

-          voor de vulling:

o   1 kleine ui, gesnipperd

o   2 tenen knoflook, gehakt

o   6 takken salie, het blad gehakt

o   15 g boter

o   200 g pecannoten, gehakt

o   1 grote plak oud witbrood z/korst of 2 plakken witte casino z/korst

o   1 ei

o   zout & zwarte peper uit de molen

 

Bereiding:

-     verwarm de oven voor op 200° C

-     snijd het ronde stuk vlees tot het midden in of sla de lap vlees plat tot +/- 2,5 cm dikte

-     bestrooi het vlees m/zout & peper

-     maak de vulling:

o   fruit de ui & knoflook samen m/d peterselie & de salie i/d boter

o   voeg de gehakte noten toe

o   haal de pan v/h vuur

o   verkruimel het brood & doe het bij de vulling tesamen m/h ei

o   breng de vulling op smaak m/zout & peper

o   doe de vulling in de inkeping in het vlees

o   of bij een dikke plak vlees bestrijk het m/d vulling

o   vouw het dan dicht of rol het op

o   zet het vlees om de 5 cm vast m/houten satéprikkers

o   of bind het cast m/keukengaren

-     braad het vlees i/e gietijzeren pan rondom aan tot het bruin is

-     zet het vlees dan i/d oven & laat het 1u15min gaar worden

-     bedruip het vlees regelmatig m/h eigen braadvocht

-     haal het vlees uit de pan

-     schenk een scheutje water bij het braadvocht, roer alles los & bind de saus licht

-     breng op smaak m/peper & zout

-     laat het vlees minstens 10 min rusten voor het aan te snijden

-     snij dan mooie dikke plakken

-     geef er wat jus bij & garneer m/verse peterselie & salie

13:39 Gepost door manolito in RECEPTEN | Permalink | Commentaren (0) | Tags: procureur |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.