11-10-10

Güveç (vraag van LIESHOUT)

Ingrediënten voor 6 personen:

-          1 kg schapenvlees (kan ook rundvlees zijn)

-          5 Turkse aubergines

-          1 tot 1,5 kg tomaten

-          12 fijne kleine paprika’s

-          2 tot 3 bollen look

-          zout

-          1 eetlepel olie (indien men mager vlees gebruikt)

 

Bereiding:

-     alle groenten wassen

-     de aubergines i/d lengte i/vier snijden & dan in stukken van +/- 4 cm

-     bestrooi ze m/zout & laat ze staan om het water er uit te laten trekken

-     het vlees i/blokjes snijden & i/e stenen pot op het vuur een uur laten stoven mét het deksel

-     indien mager vlees ook de lepel olie toevoegen

-     regelmatig roeren

-     ondertussen de tomaten pellen & i/grove stukken snijden

-     de paprika’s (naar keuze met of zonder pitten) i/stukken snijden

-     de lookbollen verdelen i/teentjes, ze geheel laten & best niet volledig pellen

-    als al het kookvocht v/h vlees ingekookt is, de tomaten & even later de paprika’s & de look toevoegen

-     het zout v/d aubergines wegspoelen en ze toevoegen

-     het geheel nog een uur o/e zacht vuurtje laten stoven met het deksel

-     indien nodig een half glas kokend water toevoegen

-     af en toe roeren

 

Tips:

Traditioneel wordt Güveç met brood gegeten maar de Turkse stoofpot kan ook perfect m/rijst geserveerd worden

12:44 Gepost door manolito in RECEPTEN | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.