03-11-10

KALFSTONG (vraag v/Carbonnelle)

KALFSTONG A LA DUSOLIER

Ingrediënten voor 4 à 6 personen:

-          1 kalfstong

-          2 wortelen

-          2 uien

-          2 sjalotten

-          50 g vetstof

-          2 dl droge witte wijn of rode wijn

-          1 klein blikje tomatenpuree

-          peper & zout

-          4 augurken

-          fijngehakte groene kruiden (bieslook, peterselie, …..)

 

Bereiding:

-     kook de tong gaar

-     pel ze terwijl ze nog warm is

-     schraap de wortelen

-     reinig en was de groenten

-     snijd ze vervolgens i/blokjes

-     stoof ze i/d hete vetstof

-     voeg er de tong bij & laat even kleuren

-     doe de wijn & de tomatenpuree erbij & kruid m/peper & zout

-     laat 30 min stoven

-     neem de tong uit de saus & snijd ze i/schijfjes

-     schik de tong o/e voorverwarmde schotel

-     snijd de augurken i/blokjes

-     voeg de augurken & de fijngehakte kruiden bij de saus

-     schik het vlees o/d borden

-     overgiet m/saus

-     geef er duchesse-aardappeltjes of aardappelsoezen bij

 

Tips:

-          een Cabernet-Sauvignon, een Chianti Classico of een rode bourgogne als begeleidende wijn

22:06 Gepost door manolito in RECEPTEN | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kalfstong |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.