13-12-10

ZALMPAPILLOTTEN (vraag v/Paul)

img996.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ZALMPAPILLOTTEN MET NOILLY PRAT-SAUS

Ingrediënten voor 4 personen:

-          4 zalmsteaks van elk +/- 100 g

-          4 vellen aluminiumfolie

-          4 sneetjes gerookte zalm

-          8 verse zuringblaadjes

-          1 dl room

-          1 dl visbouillon

-          1 dl witte wijn

-          1 dl Noilly Prat

-          1 sjalotje, fijngehakt

-          enkele dilletakjes

-          4 kuipjes Bosto Ready Rice Basmati

-          grof zeezout

-          versgemalen peper

 

Bereiding:

-     verwarm de oven voor op 180° C

-     spoel de zuringblaadjes & leg er twee op elk velletje aluminiumfolie

-     kruid de zalmsteaks m/peper & weinig zout

-     wikkel ze i/d gerookte zalm & leg ze op de zuring

-     sluit de papillotjes goed & zet ze 20 min i/d oven

-     maak intussen de saus

o   giet de visbouillon, wijn & Noilly Prat i/e pannetje

o   doe er ook het sjalotje bij

o   laat +/- 15 min zachtjes inkoken

o   giet de sausbasis door een fijne zeef

o   breng ze weer a/d kook m/d room

o   laat even inkoken tot een licht gebonden saus

o   proef nog even & voeg naar smaak peper & zout toe

-     bereid de rijst zoals aangegeven op de verpakking

-     haal de vis uit de papillotten

-     leg hem op voorverwarmde borden

-     stort de rijst ernaast & overgiet de zalmpakjes m/d saus

-     versier m/dilletakjes  

 

Tips:

-          een witte Saint-Véran als begeleidende wijn

-          of een blonde Tongerlo Dubbel Blond 6°

 

15:18 Gepost door manolito in RECEPTEN | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zalmpapillotten |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.