19-12-10

RAGOUT v/HAAS

ragout van haas.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

RAGOUT VAN HAAS MET BLOEDWORST EN ZWARTE TRUFFEL

Ingrediënten voor 4 personen:

-          4 hazenbouten

-          ½° fles rode wijn

-          1/3° fles port

-          2 gesneden uien

-          ½° bol look

-          1 steranijs

-          4 jeneverbessen

-          tijm & laurier

-          2 el Carbernet Sauvignonazijn

-          2 stelen gesneden bleekselder

-          1 gesneden wortel

-          geklaarde boter

-          2 dl wildfond

-          2 dl kippenbouillon

-          aardappelzetmeel

-          100 g champignons de Paris

-          6 eetlepels gehakte platte peterselie

-          2 verse bloedworsten

-          300 g aardappelpuree

-          1 zwarte truffel (te snijden in ultrafijne schijfjes)

-          4 crostini v/zuurdesembrood

-          jonge bladscheuten v/d paardenbloem

-          jonge wilde waterkers

 

Bereiding:

-     kruid de hazenbouten m/peper & zout

-     leg ze i/e schaal m/d port, wijn, uien, look, steranijs, jeneverbessen, tijm, laurier & azijn

-     laat 12 u marineren

-     haal de bouten eruit & dep ze droog

-     kleur ze i/d geklaarde boter & voeg er de marinade, selder & wortel aan toe

-     breng a/d kook & voeg de wildfond & de kippenbouillon toe

-     breng opnieuw a/d kook & zet dan o/e heel laag vuur

-     laat anderhalf uur garen tot de bouten mooi gaar zijn & het vlees mooi v/d botten komt

-     laat alles snel afkoelen i/d ijskast

-     haal de bouten eruit & kook de bouillon een derde in

-     pluk ondertussen het vlees v/d beenderen & snijd het i/fijne blokjes

-     zeef de bouillon & bind deze m/e beetje aardappelzetmeel tot hij mooi van sausdikte is

-     voeg het gesneden vlees toe & laat dit heel zachtjes op warmte komen

-     roer het vlees mooi los & voeg de fijngesneden champignons & de peterselie toe

-     snijd de bloedworst i/mooie plakjes & bak deze in wat geklaarde boter i/e koekenpan

-     vul een mooie schaal m/d aardappelpuree & bedek die met de dubbele hoeveelheid ragout

-     werk af m/d bloedworst, verse truffel, de crostini & de jonge blaadjes v/paardenbloem & waterkers

21:28 Gepost door manolito in RECEPTEN | Permalink | Commentaren (0) | Tags: haas, ragout |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.