06-01-11

TIP v/d DAG...

WINTERS??

- kool is dé wintergroente bij uitstek.  Wittekool, rodekool, savooikool, spruiten.... allemaal zijn ze lekker én gezond

- voor stamppotten & stoofschotels is kool al eeuwenlang populair.  Maar ook in roerbakgerechten is kool heerlijk, want hoe minder lang kool kookt, hoe beter verteerbaar ze is.  Bij verhitting gaan namelijk bepaalde stoffen verloren die de verteerbaarheid bevorderen.

- nog een pluspunt van snel garen: hoe korter kool op het vuur staat, hoe minder doordringend de geur, al kan je dit best opvangen door een scheutje AZIJN bij het kookwater te doen.

- kool doet het goed in combinatie m/varkensvlees, spek & worst.  Evenzeer met (gedroogd) fruit, denk maar aan rodekool met appel & noten!!!! 

00:00 Gepost door manolito in RECEPTEN | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.