10-02-11

GEFLAMBEERDE WILDE EEND (vraag v/GREET)

img103.jpg

WILDE EEND GEFLAMBEERD m/CALVADOS, KNOLSELDERPUREE & PEERTJE VERDRONKEN i/RODE BIET

Ingrediënten voor 4 personen:

-          4 filets v/wilde eend

-          gevogelte- of wildfond (2 bokaaltjes)

-          1 scheutje calvados

-          1 scheutje room

-          2 grote peren

-          4 gekookte rode bieten

-          2 kleine appels granny Smith

-          1 scheutje wijnazijn

-          1 lepeltje suiker

-          ½ l rode wijn

-          steranijs, kaneel

-          1 kg aardappelen

-          1 knolselderij

-          truffelolie

-          peper & zout

 

Bereiding:

-     verwarm de rode wijn m/kaneel & steranijs

-     halveer de geschilde peren overlangs

-     gaar ze i/d rode wijn

-     snij de rode biet & de appels i/dobbelsteentjes

-     stoof de blokjes & voeg wat suiker & een scheutje rode wijnazijn toe

-     kook gelijke hoeveelheden v/knolselderij & aardappelen afzonderlijk gaar

-     pureer & breng op smaak m/peper, zout & nootmuskaat

-     werk af m/enkele druppels truffelolie

-     kook de fond in tot de helft

-     bak de eendenfilets langs beide kanten mooi bruin van buiten & bloederig van binnen

-     flambeer m/calvados

-     hou de filets warm i/zilverfolie

-     giet het overtollige vet weg

-     zet de pan terug o/h vuur & blus de warmte m/e scheutje calvados

-     voeg de ingekookte fond toe

-     schraap het aanbaksel al roerend los & giet er een scheutje room bij

-     breng de saus op smaak m/peper & zout

-     snij de eendenfilets i/schuine partjes

-     dresseer het vlees i/e waaier o/d warme borden op een spiegel van calvadossaus

-     schik een half peertje op ieder bord & vul m/d mengeling v/rode biet & appel

-     schik de puree o/d borden m/behulp v/e dresseerring

18:01 Gepost door manolito in RECEPTEN | Permalink | Commentaren (0) | Tags: "wilde eend" |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.