04-10-11

KAASSCHOTEL

Enkele tips voor de samenstelling van een Belgische kaasschotel:

-          voor een voldoende gevarieerde kaasschotel of een kaasbuffet neem je best een 6 à 7 verschillende kazen

-          per persoon reken je op 250 à 300 g

-          eerst worden best de kazen met de minst uitgesproken smaak geproefd

-          als je van één kaassoort naar de andere overgaat, nuttig je best wat brood om de smaak opnieuw wat te neutraliseren

 

Het welslagen v/d kaasschotel hangt voor een stuk af v/d presentatie.  Versier met wat takjes fruit of gedroogde vruchten en wat noten:

-          voorzie enkele soorten brood:

o   notenbrood, rozijnenbrood, volkorenbrood, bruin brood, fantasiebrood

o   individuele broodjes of stokbrood

-          neem de kaas bij voorkeur een halfuurtje tot een uurtje op voorhand al uit de koelkast, zo kan hij op kamertemperatuur komen en zijn smaak ten volle ontwikkelen

 

Voorbeeld van een Belgische kaasschotel:

-          zachte of halfzachte kaas: Brugge Blomme

-          witschimmelkaas: Bouquet des Moines

-          grootgatenkaas m/zoete smaak: Nazaretj Classic of ook Brugge Goud

-          halfharde kaas: Brigand, Watou Special of Herve (zachte of pikante smaak)

-          harde kaas: Oud Brugge

-          blauwgeaderde kaas: Blue des Moines

16:22 Gepost door manolito in RECEPTEN | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kaasschotel |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.