27-12-11

KIP à la PANTAI (vraag v/GERD)

kip a la Pantaï.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KIP A LA PANTAI m/WILDE CHAMPIGNONS & GEFRITUURDE ZOETE AARDAPPEL m/SINAASAPPELSAUS

Ingrediënten:

* voor de kip

-           1 bio of Bressekip

-           peper & zout

-           100 g roomboter

-           1 eetlepel fijngesneden bladpeterselie

-           1 theelepel fijngesneden salie

-           1 theelepel fijngesneden rozemarijn

-           ½° theelepel venkelzaadjes

-           1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden

-           een zakje gemengde sla (kant en klaar te kopen)

* voor de wilde paddenstoelen

-           300 g wilde paddenstoelen

-           enkele takjes rozemarijn

-           1 takje tijm

-           peper & zout

* voor de gefrituurde aardappel

-           300 g zoete aardappel

-           zout

° voor de sinaasappelsaus      

-           ½° liter sinaasappelsaus

-           1 steranijs

-           1 takje tijm

-           1 vanillestokje

-           5 zwarte peperbolletjes

-           1 laurierblad

-           1 geutje citroensap

 

Bereiding:

-           kruid de kip m/peper & zout

-           meng de roomboter m/d peterselie, salie, rozemarijn, venkelzaadjes & de Provençaalse kruiden

-           verdeel de boter voorzichtig onder het vel v/d hele kip

-           bak de kip aan alle kanten aan i/e pan

-           zet ze dan 30 min. i/e oven op 200 °C

-           overgiet om de 10 min. m/d gesmolten boter

-           haal de kip dan u/d oven & laat ze 10 min. rusten

-           snij de wilde paddenstoelen i/stukken

-           bak ze i/e pan m/d rozemarijn, tijm, peper & zout

-           schil de zoete aardappelen & snij ze i/dunne plakjes

-           frituur ze +/- 30 sec. & breng op smaak m/zout

-           breng het sinaasappelsap a/d kook m/d steranijs, tijm, vanillestokje, zwarte peperbolletjes & het laurierblad

-           laat inkoken tot de helft v/d oorspronkelijke hoeveelheid

-           voeg op het laatst het citroensap toe

-           zet de kip nog 5 min. i/d oven & snij ze i/stukken

-           serveer m/h slaatje, de wilde paddenstoelen, de gefrituurde zoete aardappelen & de sinaasappelsaus

12:54 Gepost door manolito in RECEPTEN | Permalink | Commentaren (0) | Tags: "kip à la pantaï" |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.