19-01-12

SMAKEN VERSCHILLEN...

curry.jpg

 

 

 

 

Elk land zijn eigen smaak…

De Aziatische keuken vormt een onuitputtelijke bron van zachte of pikante smaken.

Elk land heeft zo zijn eigen specialiteiten:

-          Sri Lanka & Sichuan (China) geven de voorkeur aan pikante gerechten

-          In Thailand & Vietnam hebben ze eerder een voorkeur voor heel pikant of subtiel & geparfumeerd m/citroenkruid.  Geparfumeerd betekent niet per se pikant.  Een gerecht kan heel geparfumeerd zijn (bv. Gele curry) zonder daarom pikant te zijn.

-          Elke streek heeft ook zijn eigen curry, mix v/ kruiden, specerijen & pepers

-          Gele curry is de zachtste, terwijl de rode & groene curry heel pittig uit de hoek kunnen komen.

-          Een branderig gevoel kun je verhelpen met yoghurt, in India dienen ze gerechten trouwens op m/gefermenteerde melk of yoghurt geparfumeerd m/kruiden

 

18:19 Gepost door manolito in RECEPTEN | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.