22-07-12

Pasta m/Zeeuwse mosselen

img037.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PASTA m/ZEEUWSE MOSSELEN, RODE PAPRIKA & CHIPS V/RAUWE HAM

 

Ingrediënten:

-           350 g volkorenpasta

-           peper & zout

-           1 el olijfolie

-           1 ui, fijngesneden

-           4 teentjes knoflook, fijngehakt

-           2 dl witte wijn

-           1 kg Zeeuwse mosselen

-           ¼° tl pilipilivlokken

-           4 el geraspte Parmezaanse kaas

-           4 lente-uitjes, fijngehakt

-           3 plakken rauwe ham, gegrild & in chips “gescheurd” (*)

 

 

Bereiding:

-           maak de pasta klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking

-           laat uitlekken

-           houd warm

-           verwarm i/e bakpan de olijfolie

-           fruit de ui, paprika en het knoflook gedurende 2 min.

-           zet apart

-           verwarm een steelpan

-           vul deze m/wijn & de mosselen

-           sluit af & laat 3 à 4 min. en koken totdat de mosselen opengaan

-           verwijder de mosselen & houd ze warm

-           meng i/e kom de pasta met de pilipilivlokken, de ui, paprika & het knoflook

-           bestrooi m/d Parmezaanse kaas & de lente-ui

-           voeg nu de mosselen toe

-           garneer m/d chips v/rauwe ham

 

 

(*) Chips v/rauwe ham maak je als volgt:

-           gril de rauwe ham 2 min. i/d microgolfoven

-           dep de plakken droog m/absorberend keukenpapier

-           scheur ze dan in chips

 

 

Tips:

-          schraap de mosselen schoon m/e klein mesje & week ze 30 min.

-          gooi de mosselen die blijven drijven, kapotte of open mosselen weg

-          recept heerlijk m/gemengde sla

 

15:07 Gepost door manolito in RECEPTEN | Permalink | Commentaren (0) | Tags: mosselen, pasta |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.