02-12-12

HINDESTEAK m/boontjes & spek

recept16.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HINDESTEAK M/BOONTJES & SPEK, GEVULDE APPEL M/VEENBES, POMMES NOISETTES M/KERSENSAUS

Ingrediënten voor 4 personen:

-           400 g verse boontjes

-           1 zakje pommes noisettes

-           2 dl rundsbouillon

-           1 pot ontpitte kersen op siroop

-           boter

-           4 sneden gerookt spek

-           4 hindesteaks

-           4 geschilde en gekookte appels

-           1 pakje veenbessensaus

 

Bereiding:

-           kuis de groene boontjes

-           kook ze kort i/gezouten water

-           wanneer ze beetgaar zijn, koel ze meteen af m/koud water & laat ze even uitlekken

-           vul de spekreepjes met de boontjes & snij de uiteinden mooi gelijk

-           verwarm ondertussen de oven voor op 160 C°

-           vul de appels m/d veenbessensaus & warm op i/d microgolfoven

-           kruid de hindesteak m/peper & zout

-           bak aan met wat boter i/d pan

-           als het vlees gaar is, haal de steaks uit de pan & houd ze warm op een bord afgedekt m/aluminiumfolie

-           blus de pan m/d rundsbouillon & 3 lepels jus v/d kersen

-           laat het geheel inkoken tot sausdikte

-           voeg een klontje boter toe & kruid af naar smaak m/peper & zout

-           warm nog 4 soeplepels kersen op i/d saus

-           kleur de bonenrolletjes aan in boter, kruid m/peper & zout

-           warm ze verder op i/d oven (let op dat de boontjes NIET verbranden!)

-           frituur de pommes noisettes op 180 C°

-           laat ze uitlekken op keukenpapier & kruid ze af m/zout

-           schik alle ingrediënten o/d borden & werk af m/d saus & kersen

 

Tip:

-           haal het vlees 30 min. voor gebruik u/d koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen

-           je krijgt op die manier een gelijkmatige bakwijze

 

12:46 Gepost door manolito in RECEPTEN | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hindesteak |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.