11-12-12

LANGOUSTINETARTAAR (vraag v/Marc)

img826.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LANGOUSTINETARTAAR MET RUCOLAMAYONAISE
Ingrediƫnten voor 4 personen:
-              15 langoustines (maat 16/20)
-              1 koffielepel fijngesneden koriander
-              zestes van een kwart limoen
-              limoensap
-              peper & zout
-              haringkaviaar (avruga)
-              zure room
-              fijne toastjes
voor de rucolamayonaise:
-          50 g rucola
-          25 g spinazie
-          120 g mayonaise
-          2 eetlepels sushi-azijn
-          4 eetlepels olijfolie (arbequina)
-          zout        
 
Bereiding:
-              pel de langoustines, verwijder de darmkanaaltjes & snijd het vlees heel fijn
-              zet op ijs & voeg koriander, limoenzestes, scheutje limoensap en peper & zout toe
-              meng goed
-              rol de tartaar strak op in plasticfolie en vries in
-              meng voor de mayonaise in een blender rucola, spinazie en mayonaise
-              voeg beetje bij beetje de olijfolie toe
-              breng op smaak m/sushiazijn & zout
-              snijd voor het serveren de rolletjes i/ongelijke cilinders
-              verdeel over de borden
-              werk af m/d rucolamayonaise, wat haringkaviaar, fijne toastjes & puntjes zure room
-             (die je hebt gemengd met peper & zout)
-              serveer er nog wat aparte sneetjes brood bij
Tip:
-              dit gerecht is ideaal om op voorhand te maken en te bewaren in de diepvries.

 

 

 

20:29 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: langoustinetartaar |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.