12-12-12

PARELHOENFILET

img954.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PARELHOENFILET m/Ganda ham & pompoen-notenpuree

 

 

 

Ingrediënten voor 4 personen:

 

-          4  parelhoenfilets

-          4 sneden Ganda ham

-          600 g vruchtvlees van pompoen

-          250 g oesterzwammen

-          250 g kastanjechampignons

-          2 sjalotten

-          1 el boter

-          100 g walnootpitten

-          Maïzena

-          2 dl gevogeltefond (bokaal)

-          0,5 dl porto

-          3 el olijfolie

-          0,33 kl tijm

-          peper & zout

 

Bereiding:

 

-          verwarm de oven 10 min. voor op 120 °C.

-          snipper intussen de sjalotten fijn

-          leg de Ganda ham op een bakplaat & laat 30 min. drogen i/d voorverwarmde oven

-          scheur ondertussen de oesterzwammen i/reepjes en snij de kastanjechampignons in 4

-          snij de verse pompoen i/blokjes

-          hak de walnoten

-          smelt de boter i/e kookpot & stoof de pompoenblokjes 10 min. o/e zacht vuurtje

-          kruid m/tijm, peper & zout

-          voeg eventueel een scheutje water toe

-          mix de pompoenblokjes tot een gladde massa & roer er de fijngehakte walnoten onder

-          hou warm

-          verhit ondertussen 2 el olijfolie i/e braadpan & bak de diepgevroren parelhoenfilets aan elke kant goudbruin

-          kruid m/peper & zout

-          blus m/d gevogeltefond & laat 5 min. verder garen o/e zacht vuur

-          verhit 1 el olijfolie i/e kookpot & bak de sjalotten glazig

-          voeg de oesterzwammen & de kastanjechampignons toe & bak 3 à 5 min. o/e hevig vuur

-          breng op smaak m/peper & zout

-          voeg de porto toe aan het braadvocht v/d parelhoen & kruid naar smaak m/peper & zout

-          bind lichtjes met Maïzena

 

Afwerking:

 

-          verdeel de pompoen-notenpuree over de borden

-          snij de parelhoenfilets i/schuine sneetjes & verdeel over de pompoen

-          kraak de Ganda ham i/fijnere repen & leg ze op de filets

-          lepel er wat porto- saus rond & serveer m/d paddenstoelen

-          geef er kroketten bij.

00:00 Gepost door manolito in RECEPTEN | Permalink | Commentaren (0) | Tags: "parelhoenfilet" |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.