11-04-13

NOORDZEESALADE (vraag v/Etienne)

Noordzeesalade.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NOORDZEESALADE

Ingrediënten voor 4 personen:

-          400 g noordzeegarnalen

-          4 sneden gerookte zalm

-          1 kop langkorrelrijst

-          1 kropsla

-          1 prei

-          2 stengels groene selder

-          1 bosje radijzen

-          1 sjalot

-          1 citroen

-          zout

-          voor de yoghurtsaus m/ketchup:

o   2 el yoghurt natuur

o   2 el mayonaise

o   1 el ketchup

o   cayennepeper

o   peper & zout

-          voor de citroenvinaigrette:

o   3 el olijfolie

o   1 el citroensap

o   peper & zout

 

Bereiding:

-          bereid de rijst in 2 koppen lichtgezouten kokend water gedurende 20 min.

-          laat afkoelen

-          snij het wit v/d prei in fijne ringen & de selder i/stukjes

-          hak de sjalot fijn, snij de radijzen i/fijne schijfjes & de zalm i/stukjes v/1,5 cm.

-          meng voor de saus alle ingrediënten dooreen & kruid naar smaak m/d cayennepeper

-          meng voor de vinaigrette de olijfolie m/h citroensap en kruid m/peper & zout

-          meng de afgekoelde rijst m/d prei, de selder, de sjalot, de radijzen & de zalm

-          overgiet m/2 el saus & meng goed dooreen

 

Afwerking:

-          maak een bedje v/sla op elk bord & giet er wat vinaigrette over

-          schik er de groenterijst i/e krans op

-          schep een torentje grijze garnalen midden o/h bord & leg er een partje citroen bij

-          dien op m/stokbrood & de rest v/d saus

 

Tip:

-          rijst i/d microgolfoven:

o   breng 2 koppen gezouten water aan de kook (10 min. op maximale kracht)

o   voeg er één kop rijst bij & laat verder garen gedurende 10 min. op 3/4°kracht

o   nadat de microgolf zich uitschakelt gaar het gaarproces spontaan verder

o   zo heeft de rijst de tijd om al het vocht op te nemen

-          wijn:

o   een droge witte wijn bv. Riesling d’Alsace, Coteaux du Languedoc

11:21 Gepost door manolito in RECEPTEN | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.