21-04-13

GEBAKKEN ASPERGES (vraag v/Etienne)

img092.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

GEBAKKEN ASPERGES m/SINT-JAKOBSVRUCHTEN

Ingrediënten voor 4 personen:

-           12 dikke asperges

-           8 sint-jakobsvruchten

-           1 el pijnboompitten

-           olijfolie

-           balsamico-azijn

-           bieslook

-           parmezaan

-           grof zeezout

-           zwarte peper

-           suiker

Bereiding:

-           schil de asperges, verwijder het harde bittere uiteinde ( 2 cm) en snij i/d lengte i/vier

-           verhit de olijfolie o/e zacht vuur & bak de asperges

-           kruid m/zwarte peper, zout & e/snuifje suiker

-           roer regelmatig om

-           voeg de pijnboompitten toe als de asperges half gaar zijn

-           laat dan nog zachtjes even meebakken

-           gril of bak ondertussen de sint-jakobsvruchten

-           ze zijn goed als ze elastisch aanvoelen

-           versnipper de bieslook

-           leg de asperges & de pijnboompitten o/h bord

-           leg de sint-jakobsvruchten er tegen & overgiet m/e weinig olijfolie & balsamico-azijn

-           strooi de versnipperde bieslook

-           schaaf de parmezaan erover

-           kruid nog m/enkele korrels grof zeezout

13:20 Gepost door manolito in RECEPTEN | Permalink | Commentaren (0) | Tags: "asperges", "sint-jakobsvruchten" |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.