21-05-13

GEROOKTE MAKREEL (vraag v/Etienne)

img195.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GEROOKTE MAKREEL m/GEITENKAAS, AARDAPPEL & APPEL/KOMKOMMERSALADE

Ingrediënten voor 4 personen:

-              2 gerookte makreelfilets

-              1 grote aardappel

-              80 g blokjes komkommer

-              60 g blokjes Granny Smith

-              100 g Chavroux geitenkaas

-              3 g fijn gesneden bieslook

-              1 sneetje pompernikkel (Duits donkerbruin brood)

-              1 citroen

-              olijfolie

-              peper & zout

-              verse kruiden om af te werken (bv. Kervel, platte peterselie, enz.)

 

Bereiding:

-              verwijder indien nodig, het vel v/d gerookte makreel

-              snijd de filet i/d lengte middendoor

-              trek elke halve filet in 3 kleinere stukken

-              besprenkel m/een beetje olijfolie & citroensap

-              kruid met wat gemalen peper

-              was & schil de aardappel

-              snijd i/dikke plakken & steek er een cirkel uit

-              kook beetgaar i/gezouten water

-              giet af & koel i/ijswater

-              besprenkel m/wat olijfolie, grof zeezout & een beetje peper

-              meng de appel & komkommerblokjes voor de salade

-              besprenkel m/een beetje olijfolie & citroensap

-              kruid met peper & zout

-              rasp wat schil v/d citroen

-              meng m/d Chavroux, bieslook & 2 ml olijfolie

-              kruid m/peper & zout

-              bewaar i/d koelkast tot gebruik

-              verkruimel het sneetje pompernikkel

-              bak krokant i/hete olijfolie

-              laat uitlekken op keukepapier

-              kruid eventueel m/een beetje peper & zout

-              leg 3 stukjes makreelfilet geschrankt o/e bord

-              leg er 3 hoopjes appel/komkommersalade tussen

-              lepel een 3-tal toefjes langs de stukjes makreelfilet

-              leg 3 plakjes aardappel langs de vis

-              werk af m/h gebakken brood & wat verse kruiden naar smaak

  

Tips:

-                   heerlijk bij de geitenkaas is mousserende wijn

-                   bv. Bernard Massard-sélection Demi-Sec of Selection Brut

-                   een lekkere Cava is uiteraard ook begeleidend en lekker

 

22:25 Gepost door manolito in RECEPTEN | Permalink | Commentaren (0) | Tags: "gerookte makreel" |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.