21-05-13

LAMSBOUT (vraag v/Etienne)

"lamsbout"

 

 

 

 

GEROOSTERDE LAMSBOUT m/HONINGMOSTERD

Ingrediënten voor 4 personen:

-              2 kg lamsbout, ontbeend & opgebonden

-              3 teentjes knoflook

-              4 takjes verse rozemarijn

-              4 el honing

-              2 el graanmosterd

-              peper & zeezout

-              olijfolie

 

 

 

 

Bereiding:

-              pel de knoflook en snijd hem fijn

-              maak met een scherp mes inkepingen i/h vlees van 2 cm diepte

-              stop er telkens een plakje knoflook & een rozemarijntak in

-              tijdens het bakken geven ze extra smaak aan je vlees

-              verwarm de oven voor op 250°C

-              leg de lamsbout i/e braadslee & kruid het vlees m/peper & zout

-              wrijf het dan in m/olijfolie

-              bak de lamsbout 10 min. i/d hete oven

-              zet dan de temperatuur lager tot 180°C

-              laat nu de lamsbout nog 1 u verder garen

-              wrijf dan het vlees in m/d mosterd, vermengd m/d honing

-              laat het dan nog 1 u verder gaar worden

-              laat het minstens 10 min. rusten alvorens het te serveren

-              maak de rozemarijnaardappelen als frieten en verwarm de oven voor op 220°C

-              vermeng alle ingrediënten behalve het zeezout

-              doe ze i/d braadslee

-              bestrooi de aardappelfrieten m/grof zeezout

-              bak alles 40 à 45 min. tot de frieten goudbruin zijn

-              geef ze bij de lamsbout

 

18:34 Gepost door manolito in RECEPTEN | Permalink | Commentaren (0) | Tags: "lamsbout" |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.