21-05-13

SCAMPI'S (vraag v/Etienne)

scampi's met saffraansausje.jpgSCAMPI’S m/SAFFRAANSAUSJE

Ingrediënten voor 4 personen:

-              20 gepelde tijgergarnalen 'scampi' (diepvries)

-              2 koolrabi's

-              3 lente-uitjes

-              2 appelen (rode)

-              2 dl lichte room

-              2 el boter

-              1 dl droge witte wijn

-              0.33 buisje saffraandraadjes

-              peper & zout

-              ciabatta

 

Bereiding:

-              laat de scampi’s oppervlakkig ontdooien & dep ze droog

-              schil de koolrabi’s & rasp ze fijn

-              rasp de appelen fijn

-              snij de lente-uitjes i/fijne ringetjes

-              smelt 1 el boter i/e kookpot & bak de lente-uitjes 1 à 2 min.

-              voeg de geraspte koolrabi’s toe & bak 5 min. al roerend

-              kruid m/peper & zout

-              smelt ondertussen 1 el boter i/e braadpan & bak de scampi’s 2 min. aan beide kanten

-              kruid m/peper & zout

-              verwijder de scampi’s & hou ze warm

-              blus de pan m/d witte wijn & de room

-              breng op smaak m/saffraan

-              laat dit alles 2 min. koken

-              kruid eventueel bij m/peper & zout

-              verdeel de koolrabi’s i/d lengte over elk bord

-              schik er de scampi’s geschrankt op met hun staart naar boven

-              lepel er de saus rond

-              serveer m/e stukje ciabatta

 

18:53 Gepost door manolito in RECEPTEN | Permalink | Commentaren (0) | Tags: "scampi's" |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.