22-05-13

RAGOUT v/HOEVEKIP (vraag v/Etienne)

Untitled-116.jpg

 

 

 

 

 

 

RAGOUT v/HOEVEKIP & NOORDZEEGARNAAL, TUINBOONTJES & CANTHARELLEN

Ingrediënten voor 4 personen:

-              1 hoevekip

-              500 g ongepelde Noordzeegarnalen

-              1 selder

-              2 wortelen

-              1 ui

-              peterselie

-              kruiden

-              100 g tuinbonen

-              100 g cantharellen (paddenstoelen)

-              1 bot basilicum

-              boter

-              1 glas room

-              peper & zout

 

Bereiding:

-          snij de selder, wortelen, ajuin & peterselie i/stukken

-          doe i/e kookpot m/wat water, peper & zout

-          breng a/d kook

-          voeg de kip toe & laat 20 min. koken

-          haal de kip er uit & laat afkoelen

-          maak het kippenvlees los & verdeel i/dikke gelijke stukken

-          zeef het kookvocht

-          breng een deel a/d kook en doe er de tuinbonen in

-          laat koken tot ze gaar zijn

-          laat de rest v/h kookvochttot een derde inkoken

-          voeg een paar klontjes boter & de opgeklopte room toe

-          bak de cantharellen i/e weinig boter & doe ze i/d saus

-          leg de stukken kippenvlees o/d borden

-          schik er de tuinbonen op

-          verdeel de garnalen over de borden

-          lepel er de saus over

-          werk af m/e paar blaadjes basilicum

00:11 Gepost door manolito in RECEPTEN | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ragout van hoevekip |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.